Garden Show 8 oktober 2017, Boxtel

Persbericht voor expositie Dagmar de Kok 8 oktober 2017

GRRRRRR, Dagmar de Kok exposeert in Boxtel

Op zondag 8 oktober is het nieuwste werk van Dagmar de Kok te zien in een buitententoonstelling. In de tuin aan de Lage Voortsteweg toont Dagmar van 11.00-17.00 haar werk onder het thema ‘GRRRRRR”.

Het ia al weer enige tijd geleden dat de beelden van deze van oorsprong Boxtel/Liempdse kunstenaar in Boxtel te zien waren.
In 2010 vertrok zij naar Amsterdam voor werk en wonen, maar haar betrokkenheid bij Boxtel is gebleven.
In de afgelopen periode heeft haar keramiek een ontwikkeling doorgemaakt. Enerzijds is zij trouw gebleven aan haar basiswaarden en besteedt zij steeds veel aandacht aan de structuur en textuur van de klei en de ingetogen kleur van de glazuur. Anderzijds wordt zij voortdurend uitgedaagd om vanuit actuele thema’s beelden te creëren die de kijker dwingen om een standpunt in te nemen over hetgeen men ziet. In de nieuwe beeldenlijn van de Kok neemt zij sprookjes als uitgangspunt om de actualiteit te verbeelden. Sprookjes, in oorsprong tamelijk gruwelijk, roepen over het algemeen nostalgische gevoelens op. Het werk van de Kok doet hier ook een appèl op, ware het niet dat de goede kijker de oorspronkelijkheid vertaalt ziet in de actualiteit. Beeld en sokkel vormen hierbij vaak een geheel.
Waar haar werk zich tot nu toe vooral richt op het onderwerp of de hoofdpersonage van de narrative, legt zij nu haar aandacht naar de ruimte en het landschap erom heen. Dit is ook een van de redenen om de expositie in een landelijke omgeving en buiten te laten plaatsvinden.

Beelden van de afgelopen 3 maanden zijn te zien tijdens deze dag. De Kok werkt nauw samen met Galerie Nasty Alice, die over het algemeen het meest recente werk in de galerie toont. Voor deze expo komen een aantal beelden naar Liempde. Ander recent werk is op afspraak te zien bij de galerie en op de website www.dagmardekok.com

Vanaf 14.00 uur zal een wijnproeverij, verzorgd door Bosch wijnkopers gehouden worden. Deze wijnproeverij is uiteraard gratis.

Gardenshow Boxtel/Liempde 2017