Nieuwsbrief Dagmar De Kok

Even iets anders.
Bericht van Dagmar de Kok

Nadat ik een periode druk ben geweest met mijn studie ben ik ook al weer een tijd flink aan het werk geweest met mijn beeldend proces in mijn atelier en daarbuiten.

Stilleven in keramiek
Allereerst heb ik een beeld vervaardigd waarvoor ik in mijn studie veel inspiratie heb opgedaan. Ik ben gefascineerd geraakt door de bloemstillevens van 19e-eeuwse kunstenaressen zoals Margaretha Roosenboom en Henriëtte Knip. Ik wilde graag het experiment aangaan om de techniek van het stilleven uit de negentiende eeuw om te zetten in een ander materiaal dan verf, namelijk in klei. Het resultaat is een driedimensionaal beeld dat speciaal gemaakt is voor een nis in een 18e-eeuwse woning (1723).

Expo zondag 8 mei a.s
Onder de titel ‘Reliving stillifes’ organiseer ik deze dag een buitenexpositie. Ik ben blij om hiermee mijn vaste klanten, volgers en belangstellenden, nu het weer kan, een kans te geven om mijn nieuwste beelden ook fysiek te bekijken.
Naast verschillende variaties van bloemstillevens, worden ook beelden getoond die geïnspireerd zijn op de reizen die ik de afgelopen periode heb gemaakt.
Iedereen is welkom van 11.00- 16.00 uur. Onder het genot van een drankje bent u uitgenodigd om een rondje te maken in de eendaagse beeldentuin aan de Lage Voortseweg 20 in Liempde.

Inspiratie in Los Angeles
Onlangs maakte ik een trip naar LA. Vol ideeën en inspiratie ben ik teruggekomen en ben ik met veel werklust aan de slag gegaan in mijn atelier. Mijn opgedane indrukken en concepten die tot uiting komen in mijn beelden wil ik graag met u delen tijdens bovengenoemde tuintentoonstelling en uiteraard ook via de social media.

En verder:
Op vrijdag 3 juni a.s. opent de tentoonstelling Weespers aan de wand om 16.00 uur. Deze tentoonstelling in de van Houtenkerk van Weesp zal te zien zijn tot maandag 6 juni 18.00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op instagram ‘weespersaandewand’.

Volg mij op…..
Instagram ‘dagmardekok’: hierop post ik regelmatig mijn werk in wording;

https://www.instagram.com/stories/dagmardekok/2809885294053260266/

En ook via mijn website www.dagmardekok.com en op Facebook.

April 2022

nieuwsbrief